Pieter van Vollenhoven: burger aan het hof Dorine Hermans

ISBN: 9789046140178

Published: 2002

Paperback

268 pages


Description

Pieter van Vollenhoven: burger aan het hof  by  Dorine Hermans

Pieter van Vollenhoven: burger aan het hof by Dorine Hermans
2002 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 268 pages | ISBN: 9789046140178 | 9.75 Mb

De eerste Nederlandse en tevens niet-adellijke burger die als lid werd toegelaten tot het Koninklijk Huis was Pieter van Vollenhoven. In de ogen van het volk leek de toestemming voor zijn huwelijk met prinses Margriet zonder veel discussie te zijnMoreDe eerste Nederlandse en tevens niet-adellijke burger die als lid werd toegelaten tot het Koninklijk Huis was Pieter van Vollenhoven.

In de ogen van het volk leek de toestemming voor zijn huwelijk met prinses Margriet zonder veel discussie te zijn verleend. Dorine Hermans beschrijft wat zich destijds werkelijk heeft afgespeeld. Vlot geschreven, ongeautoriseerde biografie van Pieter van Vollenhoven, de echtgenoot van prinses Margriet en de eerste gewone man, niet-adellijke burger die werd toegelaten tot het koninklijk huis.

De romance tussen Margriet en Pieter begon in september 1963 tijdens een lustrumweek van het Wageningse corps. Toen Margriet en Pieter in het huwelijk wilden treden, stuitten zij op fel verzet van de huidige koningin (toen prinses) Beatrix, prins Bernhard en diens moeder prinses Armgard.

Deze meenden dat koninklijke partners uit het buitenland moesten komen en van adellijke afkomst dienden te zijn. Pieters eigen omgeving, de Rotterdamse bourgeoisie, keurde het huwelijk af omdat Pieter boven zijn stand trouwde. Maar Juliana, de toenmalige koningin, verwelkomde Pieter aan het hof. Het boek gaat vervolgens in op de jaren van burger Pieter aan het hof en de volgende generatie Oranjes die met burgers huwden. Pieter van Vollenhoven baande de weg voor Maxima, Laurentien en anderen. Journaliste en historica Dorine Hermans deed voor dit boek uitgebreid onderzoek en interviewde velen uit de directe omgeving van Pieter.

Zij laat zien dat het huwelijk van Pieter en Margriet meer omstreden was dan tot nu toe bekend was. Met zwartwitfotos.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Pieter van Vollenhoven: burger aan het hof":


patrice-berchery-photographe.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us